Fem 40 anys!!!

Notícia de l’ Arxiu Històric Municipal:

40 ANYS DE FUNCIONAMENT DE L’ESCOLA “MARIA FERNÁNDEZ LARA” AL BARRI DE CASABLANCA (Cursos 1974-1975 / 2014-2015) Aquests dies estem a la recta final del curs 2014-2015 i, avui mateix, se celebren diversos actes d’especial trascendència per a una escola i per a un barri. L’escola fou creada, com a Col·legi Nacional Mixt, amb 640 places escolars, rebent el nom de “MARIA FERNÁNDEZ LARA” (1889-1970), una mestra afincada a Sant Boi -des del 1911- i sempre vinculada a l’escola nacional de nenes de la vila, de la que arribà a ser-ne la Directora. Qüestionada pel seu tarannà conservador durant els anys de la República, acabada la guerra va ésser Delegada Local de la “Sección Femenina” de FET y de las JONS. Rebé el títol de “Filla adoptiva” de la vila. Signatura aquí Retrat aquí  

El mes de març de 1975, el BOE ratificava la dotació de 640 places escolars i direcció docent, a partir de la creació de 8 unitats (8 àules de nens i 8 de nenes) tot integrant les dues unitats (nens i nenes) de l’antiga “escola unitària” de Casablanca, que estava ubicada on avui hi ha el camp de futbol. El mes de juliol de 1975 s’ampliava fins arribar a tenir 22 unitats escolars (amb Direcció docent) i es crearen dues noves unitats de nens i dues de nenes, a funcionar en “locales adaptados en el Centro”. L’Associació de Pares fou sol·licitada el mes de maig de 1975, no sent aprovada fins dos anys més tard, el mes d’abril de 1977 (Govern Civil de Barcelona, registre: 2457, Secció 1). 40 anys

Aquesta entrada ha esta publicada en informacions generals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s